Logo Polskiego Radia
Print

Броніслав Коморовський: Польща хоче бути лідеркою регіону

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 20.06.2015 13:48
«Польща має амбіції відігравати важливу роль лідерки інтересів східної частини ЄС і НАТО»
Президент Польщі Броніслав КоморовськийПрезидент Польщі Броніслав Коморовськийwww.prezydent.pl

Польща хоче бути лідеркою в Центрально-Східній Європі – таку декларацію висловив у Братиславі польський президент Броніслав Коморовський. Глава Польщі брав участь у столиці Словаччини в щорічній зустрічі політиків та експертів, присвяченій питанням безпеки – GlobSec2015. Польський президент звернув увагу на значущу роль Вишеградської групи в нинішній політичній ситуації в Європі. До Вишеградської четвірки належать Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина.

«Польща має свої прагнення й амбіції відігравати важливу роль лідерки інтересів східної частини Європейського Союзу і східного флангу Північноатлантичного альянсу. Не лише з огляду на потенціал, але й тому, що ми свідомі слабкості нашого регіону. Ми надзвичайно роздрібнені. Нам також треба надолужити дуже багато часу в економічному вимірі», – сказав Броніслав Коморовський.

Польський державний очільник додав, що Польща і вся Центральна Європа завжди належали до Заходу, але – не зі своєї вини, а внаслідок історичних процесів – опинилися по той бік Європи, тобто на схід від залізної завіси. Броніслав Коморовський відзначив, що вступ Польщі, Чехії, Словаччини до Європейського Союзу і НАТО був свідомим вибором цими країнами шляху на Захід. Саме країни Центральної Європи повинні тепер особливо дбати за зміцнення європейських союзів – додав польський президент.

IAR/Н.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти