Logo Polskiego Radia
Print

Словаччина купить у Польщі 30 нових бронетранспортерів «Росомак»

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 03.07.2015 14:10
Братислава та Варшава підписали лист про намір поглиблювати співпрацю у сфері озброєння
PAP/Radek Pietruszka

Прем’єри Польщі Ева Копач та Словаччини Роберт Фіцо спільно підписали лист про наміри двосторонньої співпраці у сфері озброєння.

Зустріч відбулася на Військово-механічному заводі (WZM) у Семяновицах-Шьонських в Сілезії.

У майбутньому підписаний документ дозволить виробляти нові бронетранспортери на базі польських «Росомаків» та із словацькою бойовою вежою. Братислава закупить у Польщі 30 «Росомаків», однак, можливо, що ця кількість у майбутньому становитиме 100 одиниць.

Прем’єр Ева Копач підкреслила, що польські бронемашини винятково добре себе показали у боях в Афганістані та «заслуговують на найвищий знак якості». Голова польського уряду також подякувала Робертові Фіцо за добре рішення, яке «відкриє новий розділ у співпраці Польщі та Словаччини». Ева Копач наголосила, що «Росомак» є найбільш успішним проектом польської військової промисловості після 1989 року.

Прем’єр Словаччини підкреслив, що високо оцінює польсько-словацьку співпрацю, у тому числі у європейські політиці. Підписання листа він назвав «двостороннім успіхом». Роберт Фіцо зазначив, що Словаччині потрібні такі бронетранспортери, як «Росомак», які сприятимуть модернізації армії. Він побажав також Еві Копач та Польщі «самих тільки успіхів».

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти