Logo Polskiego Radia
Print

Греція не має плану реформ

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 07.07.2015 16:50
Під час зустрічі Єврогрупи міністр фінансів Греції Евклід Цакатолос не представив жодних формальних пропозицій порозуміння з країнами-кредиторами
міністр фінансів Греції Евклід Цакатолос міністр фінансів Греції Евклід Цакатолос EPA/LAURENT DUBRULE

Незважаючи на обіцянки, Греція не привезла до Брюсселя плану реформ та заощаджень, тобто головної умови надання подальшої допомоги Афінам. Цю інформацію подають грцькі ЗМІ, підвтерджує її теж британський «Financial Times»

У Брюсселі від 13:00 триває нарада міністрів фінансів Єврозони. О 18:30 розпочнеться саміт за участі лідерів Євроленду. У вівторок з’явилася інформація, що план рформ для Греції вже готовий, про це теж заявив у розмові з німецькою канцлер Анґелою Меркель грецький прем’єр Алексіс Ціпрас.

Натомість під час сьогоднішньої зустрічі Єврогрупи міністр фінансів Греції не представив жодних пропозицій. Як інформує дипломатичне джерело, грецький політик тільки загально сказав про можливі дії уряду в Афінах. Як обіцяють греки, конкретний план буде готовий у середу, але сьогодні ще відбудеться саміт лідерів Єврозони.

«Брак конкретної пропозиції грецького уряду не допомагає нам перед вечірніми розмовами лідерів», - коментує прем’єр Мальти Джозеф Мускат.

Усі чекають на те, що скаже Алексіс Ціпрас. У середу грецький прем’єр виступить у Європарламенті, де відбуватимутьс ядебати присвячені Греції.

PAP/IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти