Logo Polskiego Radia
Print

Сьогодні Греція представить план реформ

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 09.07.2015 11:30
Афіни погодилися на впровадження частини умов заощаджень, на яких наполягають міжнародні кредитори
PAP/EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Сьогодні Греція має представити Брюсселю детальний план реформ та заощаджень.

Від цього залежить згода країн Єврозони на надання чергового пакета допомоги.

Афіни ще вчора початково задекларували впровадження частини умов, на яких наполягають кредитори. Порозуміння у цій справі має бути досягнуте до неділі, в протилежному випадку – Греції загрожує вихід із Єврозони.

У своєму листі Афіни погодилися на зміни у податковій та пенсійній системах, а скорочення у виплатах соціальної допомоги грецька влада готова впровадити, починаючи з наступного тижня.

Вчора у Європарламенті прем’єр Греції Алексіс Ціпрас запевнив, що він дотримається зобов’язань. Він додав при цьому, що хоче, аби Греція залишилася в Єрозоні. Водночас Ціпрас розкритикував умови, які досі висували йому кредитори, змушуючи Грецію провадити політику «затягування поясів». «Моя країна стала лабораторією для заощаджень, однак цей експеримент не вдався», – сказав прем’єр Греції.

Найближчі дні вирішать майбутнє Греції в Єврозоні. Порозуміння із кредиторами має бути досягнуте найпізніше до неділі. Країни Єврозони застерегли, що крайніх термінів та чергових самітів останньої надії більше не буде.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти