Logo Polskiego Radia
Print

Сьогодні космічний апарат New Horizons досягне орбіти Плутона

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 14.07.2015 11:05
Плутон – остання із 9-и планет у нашій Сонячній системі, до якої людиною був надісланий космічний апарат
wikipedia

Сьогодні, після десяти років від запуску з Землі, американський космічний апарат New Horizons долетить (о 13.49 за Варшавою) до Плутона – карликової планети на межі Сонячної системи.

Науковці сподіваються зробити найбільш детальні світлини цієї планети в історії дослідження Космосу. У січні 2006 року космічний апарат був запущений із рекордною швидкістю.

Тепер він наближається до Плутона зі швидкістю 14 кілометрів на секунду. Це надто висока швидкість, аби корабель міг увійти на навколопланетну орбіту та облетіти її, тому світлини апарат робитиме миттєво, пролітаючи на відстані неповних 13 тисяч кілометрів від неї.

«Метою місії є дослідження того, з чого складається поверхня планети і як вона збудована, додатково має надійти також інформація про атмосферу космічного тіла», - повідомив астроном з Вроцлавського університету др. Сильвестр Коломанський.

Відомо також, що на Плутоні не може бути життя, оскільки там надто холодно - до -240° C.

Передача даних із космічного апарату на Землю є повільною – 1 кілобіт на секунду, світлини та інша інформація буде надходити протягом 3 місяців. Після космічного рандеву, науковці мають надію сфотографувати також кілька інших об’єктів на шляху апарата – його природні супутники.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти