Logo Polskiego Radia
Print

ЗМІ: Туск врятував перемовини із Грецією

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 14.07.2015 12:00
Голова Європейської ради заборонив виходити учасникам перемовин із приміщення, доки не було досягнуто домовленості
PAP/EPA/OLIVIER HOSLET

Близько 6-ї години ранку у понеділок, після 17 годин складних перемовин, прем’єр Греції та канцлер Німеччини могли вже остаточно втратити надію на досягнення порозуміння та хотіли закінчити розмови.

Як інформує британське видання «Financial Times», тверду позицію продемонстрував Дональд Туск і цим, ймовірно, врятував ситуацію.

Як пише «FR», на світанку Греція була дуже близькою до виходу із Єврозони, а перемовини опинилися у глухому куті. Грецький прем’єр Алексіс Ціпрас та німецька канцлер Анґела Меркель мали ствердити, що не бачать можливості у досягненні порозуміння, а тому подальші перемовини не мають сенсу.

Однак, коли Ціпрас та Меркель попрямували до виходу, рішуче відреагував голова Європейської ради Дональд Туск.

«Перепрошую, але ви не можете покинути приміщення», - сказав він, намагаючись врятувати від безпрецедентного виходу із Єврозони одного із її членів.

Найскладнішим питанням у перемовинах мали бути розмір та призначення частини державної власності Греції, які мали б бути передані до спеціального фонду в Люксембурзі.

Як підкреслило видання, після повернення до столу розмов, порозуміння було досягнуте протягом наступної години, у чому важливу роль відіграла також «дуже сильна підтримка для грецької влади з боку Франції».

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти