Logo Polskiego Radia
Print

Вишеградська група: Не буде солідарності без відповідальності

PR dla Zagranicy
Olena Babakova 04.09.2015 18:35
Лідери Польщі, Угорщини, Чехії та Словаччини провели екстрений саміт на тему міграційної кризи в ЄС
PAP/Radek Pietruszka

Європейська солідарність з біженцями мусить бути відповідальною, – заявила прем’єр Польщі Ева Копач після завершення спеціального саміту лідерів країн Вишеградської групи.

Сьогодні у Празі представники Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини радилися щодо стратегії регіону під час міграційної кризи, яка останніми місяцями триває в ЄС.

Копач наголосила, що спільні дії Європи щодо біженців мають в першу чергу бути рішучими та результативними. Ані Польща, ані Вишеградська група не відмовляються від своєї частки відповідальності за біженців, проте, за словами польської прем’єрки, така відповідальність вимагає відповідних засобів:

«Без повного контролю над процесом прийняття біженців, без можливості перевірки приїжджих, і з точки зору загроз для безпеки, і з точки зору їхньої життєвої ситуації, без виділення коштів на їхній добробут та інтеграції з суспільством не може бути мови про відповідальність».

Варто зауважити, що у п’ятницю вранці в пресі з’явилася інформація, що Єврокомісія хоче розподілити між країнами-членами ЄС не 100, а 120 тисяч біженців, і Варшава була б змушена прийняти не дві тисячі, як було узгоджено, а 10 тисяч.

Нагадаємо, протягом лише цього року до ЄС прибули понад 300 тисяч біженців з країн Африки та Близького Сходу. Найбільше людей прямує до Німеччини, важку міграційну кризу цими днями переживає Угорщина. Щонайменше дві тисячі осіб загинули у Середземному морі, так і не побачивши європейських берегів.

О.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти