Logo Polskiego Radia
Print

Проблему імміграції обговорювала група кризового управління польського уряду

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 05.09.2015 13:00
Прем’єр-міністр Ева Копач заявила, що не прийме рішення, яке дестабілізувало б ситуацію в Польщі
PAP/Paweł Supernak

У Варшаві відбулося засідання Урядової групи кризового управління, присвячене проблемі біженців. Після засідання, глава Ради міністрів Ева Копач повідомила, що не прийме такого рішення, яке дестабілізувало б ситуацію в Польщі.

Як додала прем’єрка, Польща є безпечною: «Я хочу сказати всім полякам: Польща – безпечна, ви – також безпечні. Ми не зробимо нічого, що дестабілізувало б ситуацію, ваше життя в нашій країні. Ми зобов’язані бути солідарними з Європою. Адже ми, поляки, скористалися такою солідарністю. Але ця солідарність має бути відповідальною».

Глава польського уряду Ева Копач відзначила, що Європа не зуміла у відповідний момент прореагувати на причини міграційного руху. За її словами, Польща готова прийняти раніше деклароване число іммігрантів: «Сьогодні стан готовності Польщі в рамках задекларованого числа – двох тисяч – можна оцінити як достатній. У нас є місця і ми готові піклуватися цією групою двох тисяч емігрантів».

У цій групі передусім утікачі із Сирії та Еритреї. Польща мала б їх прийняти протягом двох років. Проте, ймовірно, на форумі Європейського Союзу буде збільшена кількість іммігрантів, які потраплять до окремих країн Співтовариства.

IAR/Н.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти