Logo Polskiego Radia
Print

Ґжеґож Схетина: про біженців спочатку висловляться уряди, а опісля – ЄС

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 05.09.2015 15:40
Глава МЗС Польщі вважає, що не буде прийняте рішення розмістити 120 тисяч біженців в окремих країнах
Міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож СхетинаМіністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетинаflickr.com

Міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина передбачає, що у справі біженців свої можливості спочатку оцінять уряди, а опісля постанову солідарно прийме Європейський Союз.

На думку Ґжеґожа Схетини, 14 вересня під час зустрічі глав МЗС Євроспільноти не буде прийняте рішення розмістити 120 тисяч біженців в окремих країнах. Таку пропозицію має оприлюднити Європейська комісія у середу наступного тижня.

«Не уявляю собі, щоб ми могли говорити про конкретні вирішення чи про наступні кроки без рішення урядів, прем’єрів. Постанови прийматить у себе всі прем’єри на своїх засіданнях рад міністрів, позаяк немає важливішої і складнішої справи. Ніхто не наважиться випробовувати якусь нову систему. Усі мають бути підготовлені і в кінці висловитися одним голосом, пам’ятаючи про європейську солідарність», – сказав міністр закордонних справ Польщі.

У суботу в Люксембургу тривали переговори глав МЗС Євроспільноти, зокрема, про європейську військову місію проти нелегальних перевізників іммігрантів.

Після зустрічі глав дипломатичних відомств, очільниця дипломатії ЄС Федеріка Моґеріні закликала до спільних дій і згоди у справі приймання біженців. За її словами, міграційна криза, яка триває, послаблює вірогідність ЄС. А оскільки добровільна система не виправдала сподівань, приділення іммігрантів повинно бути обов’язковим для всіх країн.

IAR/Н.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти