Logo Polskiego Radia
Print

ЄС: Міні-сесія Європарламенту у питанні міграційної кризи

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 16.09.2015 10:45
Як зазначають лідери ЄС, проблему біженців у Спільноті можна вирішити тільки спільно з усіма країнами
PAP/EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Міграційна криза – це одна із головних тем сьогоднішньої міні-сесії Європейського парламенту у Брюсселі. Євродепутати обговорять результати понеділкової зустрічі міністрів внутрішніх справ Європейського Союзу.

Звіт з надзвичайної наради представлять представники Європейської комісії та Люксембурга, який керує роботою ЄС.

На понеділковій зустрічі одностайної згоди у питанні способу надання притулку біженцям не вдалося досягнути. Чехія та Словаччина, яких підтримали Угорщина та Польща, наполягали на тому, аби країни Спільноти приймали іммігрантів на добровільних умовах. Із цим не погоджуються Німеччина та Франція, які аргументували, що без обов’язкового рішення буде складно знайти місце для 120 тисяч біженців.

Міграційною кризою наступного тижня займатимуться також євросоюзні лідери. Провести надзвичайний саміт ЄС закликала канцлер Німеччини: «Ця проблема може бути вирішена тільки спільно, усім ЄС», – сказала Анґела Меркель.

Голова Європейської ради Дональд Туск розпочав консультації на цю тему з главами країни Спільноти. Завтра він повинен оголосити рішення у цій справі. Потреби у скликанні саміту не бачить Люксембург, який вважає, що цим питанням повинні зайнятися міністри і тому на найближчий вівторок ця країна скликала ще одну зустріч євросоюзних міністрів внутрішніх справ.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти