Logo Polskiego Radia
Print

Європарламент підтримав пропозицію розподілу 120 тис. біженців

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 17.09.2015 12:20
Це рішення було прийняте у терміновому порядку, аби держави ЄС могли швидко прийняти рішення
European Parliament Audiovisual Unit

Європейський парламент підтримав пропозицію розподілу між державами Європейського Союзу 120 тисяч біженців. Це рішення було прийняте у терміновому порядку, аби держави Спільноти могли швидко прийняти рішення щодо надання притулку іммігрантам.

«Ми не можемо сказати людям, яких переслідують: „Тримайтеся подалі від кордонів Європи”», - зазначив перед голосуванням віце-голова Європейської комісії Франс Тіммерманс.

Пропозиція Єврокомісії була представлена минулого тижня. Згідно із нею, протягом 2-х років у країнах ЄС тимчасовий притулок отримає 120 тисяч біженців. Брюссель наперед визначив, яку кількість біженців має прийняти кожна окрема країна. Відповідно до рішення, Польща має прихистити у себе майже 12 тис. іммігрантів. Країни Вишеградської четвірки, у тому числі Польща, висловлюються за прийомом біженців на добровільних умовах.

Варто зазначити, що Європарламент не має компетенції у прийнятті рішення у цьому питанні, і тому євродепутати змогли тільки підтримати пропозицію. При цьому це голосування трактується як тиск на країни ЄС із наміром швидкого порозуміння у прийомі біженців.

У наступний вівторок відбудеться чергова, надзвичайна нарада євросоюзних міністрів внутрішніх справ, де буде здійснена чергова спроба досягнення компромісу.

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти