Logo Polskiego Radia
Print

Чи Сиріза знову очолить грецький уряд?

PR dla Zagranicy
Olena Babakova 20.09.2015 15:31
У Греції проходять позачергові парламентські вибори. Фаворити – ультраліва Сиріза та правоцентристська Нова демократія
PAP/EPA/ALEXANDROS VLACHOS

В неділю греки вже вдруге цього року беруть участь у позачергових парламентських виборах. Цього разу голосування було призначене тому, що попередній уряд, очолюваний партією Сиріза, пішов у відставку після прийняття умов європейських кредиторів.

Кампанія мала двох фаворитів – згадану ліву партію Сиріза та правоцентристів з Нової демократії. Хто з них стане переможцем – вирішать 15% греків, котрі ще у п’ятницю вагалися зі своїм вибором.

Атмосферу в Афінах описує кореспондентка Польського радіо Беата Кукєль:

«Греки втомлені ситуацією у своїй країні, це вже п’яті вибори протягом останніх 6 років. Звідси голосування за засадою «менше зло». Люди розуміють, що незалежно від того, хто виграє, уряд буде запроваджувати програми економії, як цього вимагає Європа. Цілком можливо, що вибори виграє колишній прем’єр Алексіс Ціпрас. Але він не зможе створити стабільний уряд».

У Польщі готові до того, що після виборів доведеться знову співпрацювати з Ціпрасом та його партією. Як заявив віце-міністр закордонних справ Рафал Тжасковський, Ціпрас останнім часом протверезів, став більш відповідальним політиком та перестав марнувати час, потрібний для проведення реформ.

IAR/О.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти