Logo Polskiego Radia
Print

Міграційна криза і ситуація в Україні - основні теми саміту групи Аррайолуш

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 21.09.2015 17:25
В оцінці президента Анджея Дуди, існує необхідність у «сильній європейській відповіді» на імміграційну кризу та ситуацію, що склалася на сході Європи
Bild: UNHCR/P. Moore/flickr.com/

Міграційна криза і ситуація в Україні. Ці теми переважали в розмовах президента Польщі з європейськими лідерами під час саміту країн званої групи Аррайолуш, що проходитимуть у німецьких містах Ерфурт та Айзенах.

Президентський міністр Кшиштоф Щерський сказав журналістам, що Анджей Дуда нині розмовляв з президентами Словенії та Фінляндії. Натомість у вівторок глава Польщі зустрінеться з президентами Італії та Латвії.

За словами міністра Щерського, в оцінці президента Дуди існує необхідність у «сильній європейській відповіді» на імміграційну кризу та ситуацію, що склалася на сході Європи.

Президентський міністр додав, що рішення стосовно міграційної кризи та ситуації у Східній Україні мають брати до уваги переважаючі настрої громадськості.

У вівторок, в другий день саміту групи Аррайолуш – Анджей Дуда зустрінеться також з президентом Німеччини Йоахімом Ґауком.

До групи Аррайолуш входять Австрія, Фінляндія, Німеччина, Латвія, Польща, Португалія, Словенія, Угорщина та Італія. Неформальні зустрічі президентів цих країн почалися в жовтні 2003 року, коли на запрошення тодішнього президента Португалії Жоржі Сампайо вони провели переговори в містечку Аррайолуш.

IAR/Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти