Logo Polskiego Radia
Print

Традиційна музика з України лунатиме на етнофестивалі у Варшаві

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 22.09.2015 13:30
У рамках проекту «Колектив Європа» виступлять музиканти з України, Польщі, Білорусі і Македонії
youtube.com

Сьогодні ввечері у Варшаві на площі перед Палацом науки і культури розпочнеться наймасштабніший етнофестиваль в Європі «Перехрестя культур».

Це один із найбільших музичних етнофестивалів у Європі і найбільша у Польщі презентація світової музики і мультикультуралізму.

У рамках фестивалю відбудеться проект «Колектив Європа» – на сцені виступатимуть артисти з України, Білорусі, Македонії і Польщі.

Директор фестивалю Марія Помяновська каже, що «ідея цього фестивалю – це поглиблення співпраці в регіоні та демонстрація сили і потенціалу музикантів з нашої частини світу».

Цьогорічний проект «Колективу Європа» розпочнеться спільним виступом музикантів з України, Білорусі і Польщі. На сцені зійдуться фольклористичний ансамбль «Гуляйгород», який гратиме традиційну українську музику із регіону Середньої Наддніпрянщини, білоруська співачка Настя Някрасова, яка співатиме пісні а капела з білоруського Полісся, музиканти з білоруського гурту етно-тріо «Троіца» та польський гурт R.U.T.A. Виконавці разом на сцені співатимуть давні народні пісні з альбому «Gore» гурту R.U.T.A.

У другій частині «Колективу Європа» на сцену вийде ромський ансамбль Koçani Orkestar з Македонії.

Як твердять організатори, «Колектив Європа» відбуватиметься регулярно під час наступних фестивалів «Перехрестя культур».

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти