Logo Polskiego Radia
Print

Анджей Дуда: Світ має базується на силі права, а не на праві сили

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 28.09.2015 20:18
Президент Польщі виступив на ювілейній сесії Генеральної Асамблеї ООН
PAP/Jacek Turczyk

«Ми створюємо світ, що базується на силі права, а не на праві сили». Такими словами завершив свій виступ на сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку президент Польщі. У своїй промові 28 вересня Анджей Дуда заявив, що Польща хоче зміцнювати мир у світі й готова збільшувати свою участь в справі збереження миру і безпеки.

Президент Польщі також підкреслив, що мир і право пов'язані між собою, адже право сприяє миру. «На жаль, міжнародні трактати надалі порушуються (...), права людини порушуються у великому масштабі», - заявив президент Дуда.

Президент Польщі також закликав до того, аби постійне членство в Раді Безпеки ООН означало необхідність виконання дій, спрямованих на реалізацію основних цілей ООН. Анджей Дуда заявив також, що право вето має ухилятися під час голосування над резолюціями, що стосуються геноциду. Коли держава вдається до агресії і веде політику за допомогою доконаних фактів, то міжнародна спільнота повинна відкинути факти, які виникли, в результаті таких дій, - наголосив президент Дуда.

«Я хотів би висловити протест проти образу світу, побудованого на поділі сфер впливу та агресії з боку тих, хто для власної вигоди ігнорує закони», - пыдкреслив президент Польщі.

А.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти