Logo Polskiego Radia
Print

На польські екрани виходить спільна кінопродукція Польщі, України і Росії

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 02.10.2015 12:20
«Під електричними хмарами» - це «погляд митця на російську буденність і пострадянське суспільство», - говорить польський продюсер стрічки
cuc.org.ua/

Сьогодні на польські екрани виходить кінодрама «Під електричними хмарами» - спільна продукція Росії, України і Польщі, що була представлена на головному конкурсі цьогорічного 65. Міжнародного кінофестивалю «Берлінале».

Ефект «порозуміння людей доброї волі – понад кордонами» - так описав цю стрічку польський продюсер Даріуш Яблонський.

Режисером експериментальної кінострічки є росіянин Алєксєй Ґєрман-молодший, який розповідає у фільмі про власну країну. Фільм створювали чотири роки, його знімали, зокрема, в Україні.

Дія сюжету, наголошуючи на останніх двох декадах змін у Росії, відбувається в 2017 році, коли «все перебуває в занепаді, а світ стоїть на межі війни».

«Ми увійшли у такий етап історії, який триватиме десятиліттями і який я можу описати як стан на межі холодної війни», - так свій песимізм «не щодо Росії, але усієї ситуації у світі», пояснив у розмові з Польським пресовим агентством Алєксєй Ґєрман, який у зв’язку із польською прем’єрою фільму гостював у Варшаві.

У головних ролях «Під електричними хмарами» знімалися, зокрема: Луї Франк, Мераб Нінідзе, Чулпан Хаматова, Вікторія Короткова і польський актор Пйотр Ґонсовський.

«Це спільна робота, маніфест про те, що мистецькі люди солідарні. Це приклад того, як можна єднатися на полі важливих цінностей для усіх людей», - сказав головний польський продюсер фільму Даріуш Яблонський. Фільм Ґєрмана він описав як «погляд митця на російську буденність і пострадянське суспільство».

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти