Logo Polskiego Radia
Print

На півдні Європи тривають найбільші за останні 10 років маневри НАТО

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 19.10.2015 11:25
Це відповідь на агресію Росії і випробування посилених загонів швидкого реагування НАТО
http://www.jfcbs.nato.int/

36 тисяч військових бере участь у найбільших за останні понад 10 років військових маневрах НАТО під криптонімом Trident Juncture. Вишколи розпочалися в Італії, Іспанії і Португалії. У них беруть участь сили швидкого реагування.

Військові сухопутних, морських та повітряних сил з понад 30 країн проходять підготовку на півдні Європи, кидаючи виклик кризовим ситуаціям.

Маневри відбуваються під командуванням британців, але у них беруть теж участь солдати з Литви, Латвії, Естонії, тобто зі східного кордону НАТО – регіону, який відчуває найбільшу загрозу на фоні агресії Росії в Україні.

«Наші три країни Балтії – невеликі і ми самі не впоралися б із загрозою. Тому ми повинні працювати пліч-о-пліч з іншими. Крім того, ми є експертами у веденні бойових дій у лісистій місцевості і таким є наш вклад у сили НАТО», – підкреслив капітан Маттіас Пуусепп, командир батальйону з Естонії.

Маневри передбачають не тільки конвенціональний конфлікт із використанням танків та зброї, але й хімічну атаку і кібератаку. Підготовка має теж показати готовність нових сил швидкого реагування НАТО, у тому числі передових загонів. Після агресії Росії в Україні Північноатлантичний альянс збільшив чисельність сил реагування до 40 тисяч солдатів. Представники військового союзу теж нагадали, що ці маневри були заплановані задовго до російської кампанії в Сирії.

Військові НАТО при цьому не приховують, що збільшення сил швидкого реагування, як і їх випробування, якими є нинішні маневри, це відповідь Північноатлантичного альянсу на дії Росії.

У маневрах Trident Juncture бере участь 640 польських військових.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти