Logo Polskiego Radia
Print

У Мостиськах спочинуть останки польських військових

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 03.11.2015 15:52
У середу там буде поховано військових, котрі загинули в околицях Львова у боях з німецькою армією
flickr/pejot_pl

У середу в Україні буде відкрито найбільший закордонний цвинтар польських військових, котрі загинули у Східній Європі у 1939 році – інформує RMF FM. У військовому кварталі в Мостиськах буде поховано останки ста польських військових.

«Це польські солдати, котрі загинули в околицях Львова у боях з німецькою армією, - говорить Мацєй Данцевич з Ради охорони пам’яті боротьби та мучениства, - а їхні останки виявлено під час ексгумаційних робіт 2012 року».

Під час ексгумації вдалося знайти кільканадцять «медальйонів смерті», з яких вдалося прочитати особисті дані солдатів. Не всі ідентифікаційні жетони збереглися в доброму стані, тому, як каже представник РОПБіМ, вдалося ідентифікувати тільки трьох воїнів, зокрема, одного офіцера, майора Бернарда Корабйовського.

У середу у врочистостях в Мостиськах візьмуть участь представники Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва, а також віце-міністр національної оборони Польщі. За інформацією польського МОН, на цвинтарі у Мостиськах можуть бути поховані теж останки п’ятисот польських військових, котрі загинули у боротьбі з совєтами.

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти