Logo Polskiego Radia
Print

Після масових протестів прем'єр Румунії подав у відставку

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 04.11.2015 12:20
Румуни звинувачують еліти у корупції, що стала причиною трагедії у нічному клубі в Бухаресті
PAP/EPA/ROBERT GHEMENT

Наступного дня після масових протестів на вулицях Бухареста, прем'єр Румунії Віктор Понта оголосив про складання повноважень глави румунського уряду.

Багатотисячна демонстрація була викликана нещодавньою трагедією у нічному клубі у столиці країни. Внаслідок пожежі в клубі Colectiv загинули 32 особи. Протестувальники вимагали відставки прем’єра та міністра внутрішніх справ.

Про свою відставку прем’єр Понта повідомив у спеціальному телевізійному зверненні. «Я готовий здійснити крок, якого очікує значна частина суспільства. У зв’язку із цим, починаючи від сьогодні, я складаю свої повноваження як прем’єра і припиняю повноваження всього уряду», – сказав політик.

Віктор Понта визнав, що відставка була необхідною після вчорашньої демонстрації у Бухаресті. На думку демонстрантів, виною трагедії у нічному клубі є всеохоплююча корупція серед румунських політичних еліт.

Нагадаємо, минулого тижня під час концерту у нічному клубі Colectiv у столиці Румнуії виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 32 людей, ще майже 200 дістало поранення.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти