Logo Polskiego Radia
Print

У Варшаві пройдуть урочистості напередодні Дня незалежності

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 10.11.2015 10:00
У столиці Польщі сьогодні заплановані військова хода, відкриття виставки та концерт
ordynariat.wp.mil.pl

Напередодні Дня незалежності у Варшаві відбудеться низка урочистостей. Ввечері біля пам’ятника Юзефові Пілсудському запланована вечірня військова хода за участі міністра оборони Польщі Томаша Сємоняка та кадрового складу польських Збройних сил.

У Національній філармонії відбудеться концерт Художнього колективу Польської армії. Перед його початком очільник оборонного відомства вручить солдатам, які відзначились, почесну білу зброю.

Перед цим у галереї «Кордеґарда» у Варшаві пройде відкриття виставки під назвою «11 листопада – Польща є незалежною». Експозиція присвячена процесові відновлення незалежності Польською державою в очах світу.

У виставковій залі будуть представлені оригінали та цифрові копії повідомлень з європейської і світової преси, датовані листопадом 1918 року.

Виставка презентує теж біографічні портрети окремих адвокатів польських інтересів: Ендрю Бонара Лоуа, Лоуренса Альми-Тадеми, Іґнація Яна Падеревського, а також публікації з іноземної преси, що описують цей винятковий момент в історії Польщі.

День незалежності Польщі (пол. Narodowe Święto Niepodległości) — національне свято Польщі, відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Російської імперії, Королівства Прусії та Австрійської імперії в 1918 році.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти