Logo Polskiego Radia
Print

У Вроцлаві проведення Маршу патріотів під знаком запитання

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 10.11.2015 16:15
Організаторів звинувачують у підбурюванні до ненависті. Варшава готова до Маршу Незалежності

Столичні служби правопорядку готові до Маршу Незалежності. 11 листорада у Варшаві відбудеться одинадцять заходів, приурочених 97-мій річниці незалежності Польщі. Наймасштабнішим має бути Марш Незалежності, який організують патріотично-націоналістичні кола (Всепольська молодь та Національно-радикальний табір) – участь в акції мають взяти 50 тисяч людей. Марш пройде під гаслом «Польща для поляків – поляки для Польщі».

День Незалежності буде у Варшаві днем безпечним, – обіцяє директорка Бюро безпеки та управління кризовими ситуаціями Ева Ґавор:

«Траси різних заходів не перетинаються, не накладаються одна на одну. Завтра увесь день буде працювати штаб у Центрі безпеки міста, будемо співпрацювати з колегами з поліції. Під час офіційних врочистостей нам допомагатимуть колеги з Бюро охорони уряду».

У Вроцлаві 11 листопада пройде теж Марш патріотів. Ходу організує Національне відродження Польщі, а її гасло – «Четвертий марш патріотів проти брюссельської окупації». Проти маршу виступають проіммігрантські та ліві середовища, які звенулися до президента Вроцлава Рафала Дуткєвича з проханням заборонити проведення заходу, під час якого лунатимуть ксенофобські гасла. Говорить Марцеліна Завіша з партії Разом:

«Ми вимагаємо, щоб президент міста не погоджувався на расистькі, ксенофобські, нацистські, гомофобські марші вулицями нашого міста. А з другого боку, ми вимагаємо, щоб влада запевнила мешканцям Вроцлава безпеку – знаємо, що фірма IBM рекомендувала своїм працівникам, котрі не мають польського громадянства, залишитися 11 листопада вдома».

Президент Вроцлава Рафал Дуткєвич поінформував прокуратуру про підозру у скоєнні злочину організаторами Маршу патріотів. Йдеться про підбурювання до ненависті на фоні релігійних відмінностей, – пояснив Дуткєвич. – На плакаті, який інформує про захід, написано «Геть з ісламом», а сам плакат стилізований на пропагандистські матеріали з часів ІІІ Рейху».

IAR/PAP/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти