Logo Polskiego Radia
Print

Сьогодні у Варшаві відбудеться традиційний Марш Незалежності

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 11.11.2015 11:15
Хода пройде під гаслом «Польща для поляків, поляки для Польщі»
commons.wikimedia.org

Сьогодні з нагоди Дня Незалежності Польщі вулицями Варшави пройде Марш Незалежності. За даними організаторів, у ході може взяти участь понад 50 тис. осіб.

Учасники пройдуть від рондо Дмовського, мостом Понятовського і до Національного стадіону. Цьогорічне гасло ходи - «Польща для поляків, поляки для Польщі».

Президент об’єднання Марш Незалежності Вітольд Тумановіч каже, що девіз відноситься до нинішньої суспільно-політичної ситуації в країні. «В основному законі записано, що сувереном держави є народ. Відтак, поляки є господарями у своїй країні і таке твердження не повинно викликати сумнівів», - говорить Тумановіч.

«Гасло має також зв’язок із міграційною кризою», - додає голова Національного руху (Ruch Narodowy) і депутат Сейму від партії «Кукіз’15» Роберт Вінницький. Він стверджує, що Європа й далі не може впоратись із цим явищем. «Рішення про розподіл євросоюзних квот на прийом нелегальних іммігрантів окремими державами викликає суперечності. Марш Незалежності стане, ймовірно, найбільшою ходою на усьому континенті, яка продемонструє спротив таким діям», - додає парламентарій.

Голова столичного Бюро безпеки і реагування на кризові ситуації Ева Ґавор розраховує, що цьогоріч хода пройде спокійно і без сутичок маніфестантів з поліцією. Завдяки виборові саме такого шляху у порівнянні із минулорічним, вдасться забезпечити відповідну безпеку.

Якщо порядок у натовпі не вдасться утримувати охоронцям маршу, то в акцію втрутиться поліція. Безпеку у Варшаві сьогодні пильнуватимуть кілька тисяч поліцейських з усієї країни.

Нагадаємо, у минулі роки Марші Незалежності, організовані переважно націоналістичними колами у столиці Польщі, завершувалися масовими безладами і сутичками із поліцією.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти