Logo Polskiego Radia
Print

Очільник МВС: Польща поверне додаткові прикордонні пости на кордони

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 23.11.2015 10:00
Маріуш Блащак вважає, що рішення попередньої влади про прийом 7 тисяч біженців у Польщі було помилкою
PAP/EPA/OLIVIER HOSLET

«Ми не підемо на жодні компроміси», - заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, коментуючи тему міграційної кризи. Керівник Міністерства внутрішніх справ заявив, що Польща поверне на кордони додаткові прикордонні пости.

«Рішення попереднього уряду про прийом в Польщі 7 тисяч біженців було помилковим», - сказав міністр, коментуючи результати саміту очільників відомств внутрішніх справ Європейського Союзу, який був присвячений ситуації після терактів у Парижі.

«Для уряду прем’єр Беати Шидло найважливішою буде безпека, ми не підемо на жодні компроміси, для нас основою є безпека Польщі і поляків», - додав він.

Коментуючи безпосередній результат саміту, який прийняв рішення про посилення контролю на зовнішніх кордонах ЄС, він сказав, що Польща його підтримує.

«Ми будемо повертати ті пости Прикордонної служби, які були ліквідовані в останні роки попередньою владою», - зазначив Маріуш Блащак. За його словами, таким чином влада посилить безпеку в країні.

Відповідно до рішень саміту, який відбувся минулої п’ятниці, будуть внесені зміни до законів про Шенгенську зону, що дозволять зміцнити, впровадити систематичний контроль на зовнішніх кордонах, у тому числі громадян країн ЄС.

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти