Logo Polskiego Radia
Print

Уряд Польщі готує проект антитерористичного закону

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 26.11.2015 13:05
У країні розпочалися безпекові вишколи на випадок терористичної загрози
Wikimedia Commons/Radosław Drożdżewski (Zwiadowca21)

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Блащак разом із координатором роботи спецслужб готує проект антитерористичного закону. Очільник Міністерства внутрішніх справ представив у Сеймі інформацію про безпеку Польщі в контексті нинішньої міжнародної ситуації.

Маріуш Блащак запевнив, що безпека держави та громадян є пріоритетом уряду. Він підкреслив, що після терактів у Парижі 13 листопада, спецслужби перебувають у повній готовності та відслідковують безпекову ситуацію у Польщі.

Чиновник повідомив, що на сьогоднішній день сигналів про збільшення терористичної загрози в країні не зафіксовано. Міністр додав, що у зв’язку зі зростаючою міграційною кризою, був розроблений план дій Прикордонної служби щодо потоку іммігрантів через південний кордон Польщі. Ведеться теж нагляд на автодорогах та залізниці, що ведуть від цього кордону вглиб країни.

Міністр Блащак звернув увагу, що такі дії мають на меті підвищити свідомість людей про терористичні загрози. Готуються програми підготовки для шкіл у розпізнаванні загроз та поведінки в їх випадку. Схожі вишколи вже розпочалися для працівників великих торгівельних центрів.

Очільник МВС прокоментував також питання міграційної політики. «Уряд розуміє зобов’язання, взяті на міжнародному рівні нашими попередниками, але це не означає автоматизму у питанні розміщення біженців. Ми відстоюємо позицію добровільного прийому прохачів притулку», – зазначив міністр Маріуш Блащак. Він наголосив, що польський уряд вивчає можливість «реконструкції» прийнятих Європейським Союзом рішень.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти