Logo Polskiego Radia
Print

Камерон: Ми розмовляли про Україну, і як протистояти російській пропаганді

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 10.12.2015 16:23
На зустрічі з прем’єркою Беатою Шидло британський прем’єр запевнив у підтримці Великобританією розбудови східного флангу НАТО
PAP/Radek Pietruszka

«Я дуже задоволений зустріччю з прем’єр-міністр Беатою Шидло, – сказав прем’єр Великобританії Девід Камерон після розмов у Варшаві. – Ми розмовляли, зокрема, про Україну, а також про те, як протистояти російській пропаганді. Наступна важлива тема нашої зустрічі – це розбудова східного флангу НАТО. Великобританія дбає про свою присутність на цих теренах Європи і декларує у цьому питанні свою підтримку».

Великобританія буде підтримувати зміцнення східного флангу НАТО. Про це у Варшаві заявив британський прем’єр-міністр Девід Камерон. Про інші способи забезпечення держав Північноатлантичного альянсу, які розташовані у близькому географічному сусідстві з Росією, представники НАТО розмовлятимуть під час саміту Альянсу у Варшаві наступного року.

Після анексії Криму і дій Росії проти України, Північноатлантичний альянс збільшив кількісно сили швидкого реагування, створив спеціальне «вістря», яке повинно реагувати на загрози. Країни Центральної та Східної Європи, в тому числі – Польща, вимагають більших гарантій безпеки.

Ми будемо підтримуваи ці зусилля, – запевнив у Варшаві прем’єр Великобританії:

«Впродовж останніх 15 місяців ми вислали на військові вишколи три тисячі своїх солдатів. Ми прагнемо робити ще більше. Великобританія була одною з перших держав, які долучилися до нової ініціативи вишколів в рамках НАТО, а це означатиме постійну присутність натовських військ на території Польщі та її сусідів. У 2017 році наша країна керуватиме «вістрям», а наступними роками ми хочемо залучити до цього завдання близько тисячі солдатів».

У жовтні цього року під час зустрічі в Брюсселі міністрів оборони країн НАТО, Великобританія декларувала, що має намір вислати тисячу своїх військових до Польщі та держав Балтії. Це – реакція на загрози з боку Росії.

IAR/Reuter/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти