Logo Polskiego Radia
Print

Анджей Дуда призначив членів Ради громадського діалогу

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 11.12.2015 13:00
Нова польська інституція має об'єднати працівників, працедавців та представників влади
PAP/Jacek Turczyk

Президент Польщі Анджей Дуда призначив нових членів Ради громадського діалогу (Rada Dialogu Społecznego), які змінили міністрів попереднього уряду. У склад Ради ввійшли дев’ятеро міністрів і двоє віце-міністрів, а також представники працедавців та профспілок. Глава держави має надію, що Раді вдасться відновити діалог між працівниками, працедавцями і владою.

Президент Анджей Дуда нагадав, що Рада громадського діалогу є новою інституцією у системі державної служби. На його думку, Тристоронню комісію, яка діяла до цього, потрібно було змінити з огляду на те, що її робота зазнала фіаско.

«Довший час діалог між працедавцями, але передовсім працівниками і попередньою владою був відсутній», - зазначив Анджей Дуда. Він додав, що Рада громадського діалогу, ініціатором якої були профспілки та роботодавці, повинні відновити цей діалог.

На урочистостях у Президентському палаці Анджей Дуда попросив міністрів, які ввійшли до складу Ради, аби вони звертали увагу на те, що новий орган має також розглядати зовнішні ініціативи від громадян Польщі.

Рада громадського діалогу (Rada Dialogu Społecznego) – це майданчик для співпраці між працівниками, працедавцями і урядом Польщі, що була створена 24 липня 2015 року. Нова полська інституція змінила Тристоронню комісію з суспільно-економічних питань, яка діяла від 2001 року.

Завдання Ради – вести громадський діалог з метою забезпечення умов для гідного суспільно-економічного розвитку та посилення конкурентоздатності польської економіки і єдності суспільства.

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти