Logo Polskiego Radia
Print

Польща надасть Україні кредит на суму понад мільярд євро

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 15.12.2015 14:32
У Києві президенти Польщі та України говорили, зокрема, про економічну співпрацю обох країн

Польща відкриє для України кредитну лінію на суму чотири мільярди злотих (понад 1 мільярд євро). Про це на спільній прес-конференції сказав президент України Петро Порошенко. Очільник України сказав, що відповідний договір підписали голови національних банків обох країн:

«Що безумовно сприятиме торговельному обороту між Україною і Польщею. Сьогодні той потенціал, який є в міжнародній співпраці економічній між Україною і Польщею, не відповідає реальним обсягам цього обороту».

Президент України наголосив, що економічній співпраці двох країн сприятиме те, що 1 січня набуде чинності вгода про вільну торгівлю між Україною та ЄС.

Український очільник подякував Польщі за «тверду» позицію стосовно суверенності та інтегральності України. Польща – це відданий стратегічний партнер України, - сказав у вівторок президент України Петро Порошенко.

«Польща – відданий та стратегічний партнер України. Сьогодні створено усі умови, щоб наші взаємовідносини розвивалися без перешкод», - наголосив Петро Порошенко на спільній прес-конференції з Анджеєм Дудою.

Петро Порошенко додав, що разом з президентом Анджеєм Дудою вони узгодили, зокрема, «активізацію» консультативного комітету президентів України та Польщі.

«Ми накреслили перші завдання нашого першого засідання в галузі економіки, культури і поглиблення взаємодовіри між нашими громадянами», - сказав президент України.

Петро Порошенко висловив подяку за «незмінну» позицію Варшави щодо необхідності продовження санкцій проит Росії, допоки не повністю не будуть втілені в життя мінські домовленості. На переконання президента України, необхідним є впровадження «механізму деокупації та демілітаризації Криму».

Президент України звернув увагу на теми, які слід порушувати у двосторонньому діалозі. «В рамках консультативного комітету президентів ми будемо продовжувати діалог про спільну історію. Цей діалог теж ведуть український та польський інститути національної пам’яті», - сказав український президент.

IAR/PAP/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти