Logo Polskiego Radia
Print

Експерт: Путінові нічого не вдалося, крім утримування влади

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 04.01.2016 12:50
За словами Вальдемара Дзяка, на Росію чекає «важкий рік»
flickr.com/UN Photo

«Путін як авторитарний лідер боїться лиш одного: що з іншого боку прийде інший лідер, також рішучий і який говорить „ні”», сказав в ефірі телеканалу TVP Info сходознавець, проф. Вальдемар Дзяк з вищої школи Collegium Civitas у Варшаві. На його думку, Росію очікує «важкий рік».

Професор Дзяк негативно оцінює 15-ліття правління Влідіміра Путіна в Росії. «Цьому чоловікові нічого не вдалося, крім утримування влади», ствердив він.

За словами викладача, російська економіка надто залежна від експорту сировини, а тому не може далі розвиватися. «Російський бюджет працює тільки на нафті і газі. Коли у цьому настає колапс, починаються проблеми», ствердив Дзяк.

До головних проблем Росії професор зараховує також демографічну кризу. «За 5 років матимемо таку ситуацію, коли в Росії буде жити 140 млн людей, а в Китаї 1,4 млрд. Росія стоїть на порозі великих викликів не тільки на Сході, але і на Далекому Сході», сказав він.

На думку Дзяка, Владімір Путін не має наміру залишати Україну в спокої, зосереджуючись замість цього на Сирії. «Він пішов до Сирії, бо думав, що це буде крок вперед, що це буде мала, переможна війна», ствердив викладач. «Росія каже: створімо великий антиісламський фронт. Але проблема полягає у тому, що Росія хоче там відіграти своє», каже експерт.

TVPInfo/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти