Logo Polskiego Radia
Print

Прем’єр Польщі починає свій візит до Будапешта

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 08.02.2016 10:25
Беата Шидло розмовлятиме з Віктором Орбаном про співпрацю на регіональному рівні та способи вирішення міграційної кризи в ЄС
Premierministerin Beata SzydłoPremierministerin Beata SzydłoFoto: PAP/Radek Pietruszka

Європейський Союз та співпраця на регіональному рівні – це основні теми візиту прем’єр-міністр Польщі Беати Шидло до Будапешта. Голова польського уряду зустрінеться з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном та спікером угорського парламенту Лашло Ковером.

На думку Марти Маковської з Центру міжнародних ініціатив, головною темою розмов політиків стане регіональна співпраця:

«Думаю, що під час цього візиту буде обговорюватися контекст регіональної співпраці в Центральній Європі. Польща хоче створити блок держав, я б сказала, дещо євроскептичних, які виступають проти подальшої інтеграції ЄС. Крім цього, Варшава, гадаю, буде радитися з Будапештом, як він впорався з критикою з боку євросоюзних установ».

Важливою темою зустрічі польської та угорського прем’єрів стане економічна співпраця - передбачає Мацєй Шимановський з Католицького університету у Будапешті:

«Наша торговельна співпраця не є поганою, але Польща продає до Угорщини менше товарів, ніж, скажімо, до Словаччини, і набагато менше, ніж до Чехії. Варто пам’ятати що Угорщина – це одна з небагатьох центральноєвропейських держав, що мають іноваційну економіку. Польща з іноваційністю має проблеми».

Як інформує Міністерство закордонних справ Польщі, в Будапешті буде порушено теми, пов’язані з актуальною євросоюзною політикою, направленою, зокрема, на вирішеня міграційної кризи.

Минулого тижня Будапешт відвідав голова польської дипломатії Вітольд Ващиковський, котрий сказав, що Польща та Угорщина представлятимуть в загальному позицію держав Вишеградської групи в питанні компромісу між ЄС та Великобританією.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти