Logo Polskiego Radia
Print

Делегація Венеціанської комісії почала працю у Польщі

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 08.02.2016 11:01
Експерти Венеціанської комісії перевірять зміни в законі про Конституційний суд
Делегація Венеціанської комісії Делегація Венеціанської комісії

П’ятиособова делегація Венеціанської комісії сьогодні зустрінеться з першою головою Верховного суду Польщі, згодом відбудеться зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Візит Венеціанської комісії триватиме до вівторка, після чого делегація опрацює звіт про ситуацію у Польщі. Звіт буде оприлюднено у березні цього року.

Венеціанська Комісія, яка є дорадчим органом Ради Європи, приїхала до Польщі на запрошення польського уряду. Це – результат протестів, які відбулися у Польщі після впровадження змін до закону про Конституційний суд. Впродовж двох днів праці у Польщі члени делегації Венеціанської комісії зустрінуться з представнкиками ключових польських інституцій та відомств.

Голова Венеціанської комісії Джані Букіккіо має надію, що вдасться об’єктивно оцінити ситуацію, що склалася у Польщі:

«Мета цього візиту – ми вдячні польській влади, що на нього погодилася – це обмін інформацією та оцінка ситуації нейтрально, неупереджено та об’єктивно».

Делегація Венеціанської комісії зустрінеться, зокрема, з суддями Верховного суду Польщі та Краєвої Ради Судочинства. Згодом Комісія відвідає Сейм та Сенат, міністерство юстиції та Конституційний суд, проведе розмову з речником громадянських прав.


Після візитів в польських установах представники Венеціанської комісії представлять висновки на тему відповідності змін, що були введені до закону про Конституційний суд, європейським стандартам. Ці висновки служитимуть Європейській комісії для оцінки ситуації верховенства права у Польщі.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти