Logo Polskiego Radia
Print

Польський та німецький уряди співпрацюватимуть на благо поляків у Німеччині

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 12.02.2016 16:01
Беата Шидло та Анґела Меркель також задекларували, що зроблять усе, аби Велика Британія залишилася в ЄС
Прем’єрка Польщі Беата Шидло і канцлерка Німеччини Анґела Меркель розмовляли, зокрема, про міграційну кризу і взаємини обох держав при нагоді 25-річчя трактату про добре сусідствоПрем’єрка Польщі Беата Шидло і канцлерка Німеччини Анґела Меркель розмовляли, зокрема, про міграційну кризу і взаємини обох держав при нагоді 25-річчя трактату про добре сусідствоPAP/Radek Pietruszka

Після зустрічі в Берліні з канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель, прем’єрка Польщі Беата Шидло заявила на прес-конференції, що уряди обох країн хочуть розмовляти про ситуацію поляків, які живуть у Німеччині. Очільниця польської Ради міністрів зазначила, що Німеччина є дуже важливим партнером Польщі, тому існує ряд важливих справ, які варто обговорювати.

«Ми хочемо розмовляти про справи, які нас об’єднують, і про питання, які, на наш погляд, ще потребують поглибленої співпраці. Пані канцлер задекларувала, що ми розмовлятимемо про ситуацію поляків, які живуть у Німеччині. Для нас це важливо, я дуже дякую за ці декларації», – сказала Беата Шидло. Глава польського уряду запевнила у бажанні розвивати добрі взаємини з Німеччиною. Цього року виповнюється чверть століття від підписання трактату про добре сусідство і співробітництво між обома країнами.

Головні теми, які порушили очільниці урядів Польщі та Німеччини, це проблема міграції і питання британської присутності в Європейському Союзі. Беата Шидло та Анґела Меркель заявили про готовність зробити все, щоб Велика Британія залишилася в структурах Євроспільноти. Натомість, за словами Беати Шидло, для Польщі важливим є питання соціальної безпеки польських працівників у Великій Британії. Також повідомлено про плани спільного гуманітарного проекту в Йорданії, Лівані і Туреччині – побудову лікарні або школи.

Голови польського та німецького урядів розмовляли також, зокрема, про саміт НАТО, який у липні відбудеться у Варшаві, та про енерегтичний союз.

Беата Шидло також повідомила про запрошення німецької канцлерки Анґели Меркель до Польщі.

IAR/Н.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти