Logo Polskiego Radia
Print

Анджей Дуда здійснить дводенний візит до Чехії

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 14.03.2016 09:30
Метою візиту є узгодження позицій Варшави та Праги перед самітом НАТО у Варшаві
Президент Польщі Анджей ДудаПрезидент Польщі Анджей ДудаPAP/Jakub Kaczmarczyk

14–15 березня президент Польщі Анджей Дуда разом із дружиною Аґатою Корнгаузер-Дудою здійснить офіційний візит до Чеської Республіки. Співпраця у рамках Вишеградської групи та Європейського Союзу, міграційна криза та посилення східного флангу НАТО – це головні теми розмов польського президента із чеськими політиками у Празі.

15 березня глава польської держави зустрінеться із президентом та прем’єр-міністром Чехії: Мілошем Земаном та Богуславом Соботкою. «Це важливий візит у контексті ЄС, міграційної кризи та позиції щодо найбільших європейських викликів, які стоять перед нами. Поїздка також важлива у контексті НАТО, адже ми говоримо також про країну, яка перед самітом бере участь в нарадах усіх дев’яти країн східного флангу. Це частина процесу формування коаліції і досягнення згоди перед самітом НАТО серед країн регіону», наголосив президентський міністр у закордонних справах Кшиштоф Щерський.

Він додав, що важливою складовою візиту є його символічно-історичний вимір, що пов’язаний з 1050. річницею хрещення Польщі, яке Польща прийняла від Чехії.

Президентське подружжя відвідає Собор святого Віта. «Ця річниця об’єднує дві наші країни. Президент говоритиме про історичні зв’язки Польщі і Чехії у християнському контексті. Ми зосереджуємося не лише на поточних питаннях, але розуміємо теж, наскільки важливою у цій частині Європи є спільна історія та ідентична схожість», – наголосив міністр Щерський.

Сьогодні, 14 березня, президент Анджей Дуда зустрінеться з поляками, котрі проживають в Чехії. На завершення він проведе зустріч з польськими підприємцями. У планах Анджея Дуди – покладання квітів на могилі колишнього президента Чехії Вацлава Гавела.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти