Logo Polskiego Radia
Print

Експерт: Відведення військ з Сирії допоможе Росії у розмовах про Донбас

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 15.03.2016 16:21
Президент Росії прийняв рішення про часткове виведення війська з Сирії. ЄС позитивно оцінює рішення
15 березня почалося виведення з Сирії російських військ15 березня почалося виведення з Сирії російських військEPAEPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

Російське військо виконало у Сирії усі поставлені перед ним завдання,- так речник Кремля Дмітрій Пєсков пояснює рішення про виведення російської армії з цієї країни. Як сказав Пєсков, рішення особисто прийняв президен Росії Владімір Путін. Російське Міністерство оборони сьогодні повідомило, що деякі військові одиниці вже виведено з Сирії, на місці залишаться солдати, які будуть охороняти військово-морську базу у порті Тартус та летовище Гмеімі у провінції Латакія.

Частково виводячи свої війська з Сирії, Кремль може досягнути набагато більше на міжнародній арені та у внутрішній політиці,- вважають польські експерти. Анна Динер з Інституту міжнародних справ звертає увагу, що рішення Путіна, хоча було несподіваним, але його можна зрозуміти – адже російський президент досягнув усі поставлені цілі:

«Він релізував військову ціль, якою було випробування зброї. Він теж повернувся до геополітичної гри як гравець на Близькому Сході. Владімір Путін теж показав, що вміє підтримувати режими, котрі, умовно кажучи, недружні, сирійська опозиція в результаті – дуже ослаблена».

Експертка вважає, що завдяки відведенню військ з Сирії, Москва може тепер сприйматися Заходом як вірогідний партнер у розмовах про ситуацію на Донбасі.

«Ставлення до Росії змінюється. Отже, може бути такий підхід: коли Заходові та Росії вдається дійти порозуміння на Близькому Сході, тобто Росію беруть до уваги у розмовах про Сирію, то чому б Заходові не домовитися з Росією у справі Донбасу?», - говорить Анна Динер.

Європейський Союз позитивно оцінив рішення Владіміра Путіна вивести роісйські війська з Сирії, назвавши це важливим кроком у мирному процесі.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти