Logo Polskiego Radia
Print

Очільник Ради Європи задоволений рішенням польської влади щодо КС

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 04.04.2016 11:50
Турб’єрн Яґланд високо оцінив те, що висновок Венеціанської комісії скерований на розгляд Сейму Польщі
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд (крайній зліва) після зустрічі в МЗС Польщі з міністром закордонних справ Вітольдом ВащиковськимГенеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд (крайній зліва) після зустрічі в МЗС Польщі з міністром закордонних справ Вітольдом ВащиковськимPAP/Jakub Kamiński

В Міністерстві закордонних справ Польщі у Варшаві відбулася зустріч міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Яґландом. Віце-міністр закордонних справ Алєксандр Стемпковський повідомив, що норвезький політик позитивно оцінює те, що польська влада взяла до уваги висновок Венеціанської комісії і те, що документ буде скерований до Сейму.

«Він (Турб’єрн Яґланд – ред.) зауважив, що така процедура відбувається згідно із рекомендаціями Венеціанської комісії. Політик теж високо оцінив те, що у пошуку компромісу участь братимуть як політики, так і експерти», - відзначив Алєксандр Стемпковський. За словами віце-міністра, Яґланд наголосив, що цей процес має проходити спокійно та без поспіху.

Після зустрічі в МЗС Польщі Турбйорн Яґланд поїхав до Сейму, де зустрівся із спікером парламенту Польщі Мареком Кухцінським.

Генеральний секретар Ради Європи приїхав до Варшави, аби обговорити з представниками польського уряду висновок Венеціанської комісії, яка негативно оцінила останні зміни в Конституційному суді Польщі.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти