Logo Polskiego Radia
Print

Європейська комісія офіційно запропонувала скасувати візи для українців

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 20.04.2016 13:14
Брюссель не висуває жодних додаткових умов щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС
pl.dreamstime.com

Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії, – повідомляє Європейська правда.

Варто зауважити, що в документі не вказується жодних додаткових умов щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

"У своєму шостому і останньому звіті (щодо виконання Україною Плану дій з візової лібералізації". ред.) Єврокомісія дійшла висновку, що Україна досягла необхідного прогресу і здійснила всі необхідні реформи, щоб забезпечити ефективне і стійке досягнення інших показників.

На основі цієї оцінки та враховуючи результати постійного моніторингу, який здійснювався з моменту запуску діалогу щодо лібералізації візового режиму УкраїнаЄС, Комісія підтвердила, що Україна виконала всі критерії для кожного з чотирьох блоків другої фази ПДВЛ, і що вона представить на початку 2016 року Законодавчу пропозицію внести зміни в регламент (EC) № 539/2001, вносячи Україну в список безвізових країн", йдеться в документі.

Додамо, що за процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

eurointegration.com.ua/А.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти