Logo Polskiego Radia
Print

Президент Польщі прийняв присягу судді Конституційного суду

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 28.04.2016 16:56
Анджей Дуда також прокоментував спір, який триває навколо Конституційного суду
Президент Польщі Анджей Дуда (ліворуч) і суддя Збіґнєв Єнджеєвський (праворуч)Президент Польщі Анджей Дуда (ліворуч) і суддя Збіґнєв Єнджеєвський (праворуч)PAP/Jacek Turczyk

У Президентському палаці відбулася врочиста присяга судді Збіґнєва Єнджеєвського, якого Сейм рішенням від 14 квітня обрав до складу Конституційного суду. Він замінив у цьому органі суддю Мірослава Ґраната (його термін правління закінчився напередодні).

При нагоді цієї врочистої події, президент Польщі Анджей Дуда звернув увагу, що в Конституції є чіткий принцип про розподіл державної влади на три частини і рівновагу правління. Конституційний суд не може вибирати правил, яких він буде дотримуватися, й оцінювати, котрі правила застосовуються, а котрі – ні. «Всі органи публічної влади, а отже, також і Конституційний суд, діють на основі і в межах закону. Кожен державний орган зобов’язаний дотримуватися і функціонувати в межах конституції і в межах законів, особливо тих, що відносяться безпосередньо до нього», – сказав польський очільник.

На врочистість присяги судді Збіґнєва Єнджеєвського до Президентського палацу прибули голова Конституційного суду, маршали Сейму і Сенату, чиновники Канцелярії президента Польщі.

IAR/Н.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти