Logo Polskiego Radia
Print

Надія Савченко на ПАРЄ закликала не припиняти натиску на Росію

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 20.06.2016 16:51
Українська льотчиця і депутатка проти відновлення права голосу Росії в ПАРЄ
Перший виступ Надії Савченко на форумі ПАРЄ, 20 червня 2016 рокуПерший виступ Надії Савченко на форумі ПАРЄ, 20 червня 2016 рокуEPA/PATRICK SEEGER

Звільнена з російської в’язниці українська льотчиця Надія Савченко виступила на форумі Парламентської асамблеї Ради Європи. Надія Савченко звернулася до країн Ради Європи з закликом чинити постійний натиск на Росію. Українська депутатка подякувала членам ПАРЄ за зусилля задля її звільнення. «Я вдячна всім присутнім, хто боровся за мене і за справи України», – сказала Надія Савченко.

Депутатка запевнила, що Україна прямує в бік Європи і закликала продовжувати натиск на Росію, щоб та звільнила решту українських в’язнів, а також закликала не скасовувати санкій, які стосуються російської делегації. Росію позбавлено права голосу на цьому форумі 2014 року через її політику відносно України. «Неможливо впустити делегацію, яка не поважає інших, так як Росія робила зі мною», – заявила українська депутатка.

Надія Савченко обвинуватила Москву у порушенні прав людини в інших країнах, які належать до Ради Європи. «Не бажаю нікому того, що зараз переживають українці і не бажаю нікому мати такого сусіда як Росія», – сказала депутатка й додала, що лише тоді можна зрозуміти, яким важким це є.

Надія Савченко отримала можливість короткого виступу, тому що вперше змогла взяти участь у засіданні ПАРЄ.

IAR,PAP/Н.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти