Logo Polskiego Radia
Print

Трамп оголосив свого кандидата у віце-президенти

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 15.07.2016 18:03
Це має бути консервативний губернатор Індіани Майк Пенс
Donald TrumpDonald Trumpflickr.com/Gage Skidmore

У п’ятницю республіканський кандидат у президенти США Дональд Трамп оголосив у Твітері, що його кандидатом у віце-президенти на найближчих виборах очільника держави буде консервативний губернатор Індіани Майк Пенс.

Американські ЗМІ повідомляли про цю кандидатуру вже у четвер.

Майк Пенс протягом 10 років був членом Палати представників Конґресу США, а з 2013 року є губернатором штату Індіана. Його вважають ультраконсерватором, особливо, якщо йдеться про такі суспільно-культурні питання, як аборти та права сексуальних меншин. Однак, його погляди відрізняються від поглядів Трампа, зокрема, якщо йдеться про запропоновану останнім заборону мусульманам на в’їзд до США. На думку коментаторів, такий вибір було зроблено в розрахунку на об’єднання Республіканської партії, в котрій відбувся суттєвий розлам через кандидатуру контроверсійного мільярдера.

Протягом останніх днів найбільш вірогідними кандидатами Трампа на посаду віце-президента вважалися також колишній спікер Палати представників Ньют Ґінґріч та губернатор Нью Джерсі Кріс Крісті.

70-річного Трампа мають формально оголосити кандидатом республіканців у президентських виборах під час партійної конвенції, що в понеділок розпочинається у Клівленді.

PAP/А.М.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти