Logo Polskiego Radia
Print

Байден та Порошенко розмовляли про "кримську кризу"

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 13.08.2016 12:57
Віце-президент США Джо Байден закликав Росію та Україну зробити свій внесок у деескалацію конфлікту
 wikipedia

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден обговорили в телефонному режимі ситуацію в Криму та напружену ситуацію, пов’язану зі звинуваченнями Москви на адресу України.

Як повідомляє пресслужба Петра Порошенка, український президент назвав російські звинувачення безпідставними. Порошенко наголосив, що Україна хоче уникнути ескалації конфлікту, але фальшива інформація російської ФСБ про нібито диверсійно-розвідувальну на півострові діяльність українських військових є гібридною провокацією і спробою замаскувати репресії, що відбуваються в Криму.

За інформацією пресслужби українського президента, Джо Байден наголосив, що відповідальність за кримську провокацію лежить на боці Росії. Політики також погодилися в тому, що загострення ситуації в Криму може стати для Росії приводом невиконання мінських домовленостей.

За інформацією Білого дому, як Байден, так і Порошенко погодилися щодо необхідності вирішити кризу дипломатичним та політичним шляхом.

У середу російська ФСБ поінформувала, що в Криму вдалося запобігти терактам, які мали вдарити в критичну інфраструктуру півострова. За інформацією ФСБ, організацією терактів займалися українські диверсійно-розвідувальні групи, а наказ дало керівництво українського Міністерства національної оборони. Російські спецслужби похвалилися ліквідацією на півострові мережі української розвідки. Після цього президент Росії Владімір Путін звинуватив Київ у застосуванні «практики терору» з метою спровокувати новий конфлікт. Київ звинувачення відкинув, а президент України Петро Порошенко заявив, що ця провокація становить для Москви привід для військової агресії проти України.

PAP/IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти