Logo Polskiego Radia
Print

Керівники МЗС та МВС Польщі відбули до Великобританії

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 05.09.2016 16:12
Після нападів на поляків на островах міністри перевірятимуть "чи британські служби виконують своє завдання"
Mіністри В.Ващиковський та М.Блащак, Варшава, 5.09.2016Mіністри В.Ващиковський та М.Блащак, Варшава, 5.09.2016PAP/Paweł Supernak

Ми прагнемо перевірити, чи служби відповідальні за безпеку виконують свою роботу – сказав голова МЗС Вітольд Ващиковський, який разом з керівником МВС Маріушем Блащаком їдуть в понеділок з візитом до Лондона у зв’язку з інцидентами, направленими проти польських громадян.
На брифінгу, що відбувся в аеропорту у Варшаві, Вітольд Ващиковський підкреслив, що метою негайного візиту до Великобританії є ознайомитися зі справжньою ситуації «після багатьох випадків атак на польських громадян».

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак зазначив, що у центрі уваги під час візиту в Лондоні стоятимуть питання, що стосуються безпеки, оскільки це пріоритет для уряду ПіС – додав міністр під час брифінгу.
У складі урядової делегації, яка вирушила до Лондона є Головний комендант поліції Ярослав Шимчик.
Перед польотом до Лондона, міністр Ващиковський сказав, що всупереч попереднім повідомленням, до Великобританії не полетить міністр юстиції, який не має аналога в уряді Великобританії.

Минулої суботи, 30 серпня, у дільниці the Stow сталася трагедія: молодіжна банда напала на двох поляків. Один з чоловіків помер у лікарні. Натомість за кілька годин до другого нападу у місті організували пам’ятні заходи на честь вбитого поляка. Місцева поліція заявила про підвищення пильності її співробітників, справою займається теж посольство Польщі у Лондоні.

PAP/ Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти