Logo Polskiego Radia
Print

Близько 700 тисяч садівників провели мітинг у Варшаві

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 12.09.2016 16:26
Виробники яблук незадоволені ціною закупівлі та російським ембарго
PAP/Tomasz Gzell

Понад 700 садівників пройшло в протесті центральними вулицями Варшави. Таким чином польські виробники яблук висловили своє невдоволення з приводу закупівельних цін фруктів та експортної блокади у вигляді російського ембарго. Маніфестацію в польській столиці організувало Товариство садівників РП.

Лідер Товариства, водночас депутат Польської селянської партії Мірослав Малішевський звернувся з закликом до уряду підтримати садівників і відкривати ринки збуту також поза Європейським Союзом.

У цьому сезоні польські садівники можуть вивести з ринку 88 тисяч тонн яблук взамін за компенсації. Це вид підтримки для хліборобів з боку ЄС з огляду на російське ембарго.

Мірослав Малішевський з Товариства садівників РП, оцінює, що рівень підмоги, яку внаслідок переговорів досягнув польський уряд - надто низький.

- Програма, на яку посилається міністерство сільського господарства, недостатня. Це чверть минулорічної суми, яка також виявилася замала. Польща домоглася в перемовинах надто малого ліміту. Ці неповні 90 тисяч тонн це абсолютно замало. Це становить неповних 10% на російський ринок. Отже, такі кроки ми розцінюватимемо позитивно, коли вони стосуватимуться 400 а не 90 тисяч тонн.

Садівники, які пройшли центральними вулицями столиці, свою маніфестацію завершили перед будинком Міністерства сільського господарства.

IAR/ Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти