Logo Polskiego Radia
Print

Дуда не відмовився від візиту до Ради Європи

PR dla Zagranicy
Anton Marchynskyi 16.09.2016 18:16
Президент припинив спекуляції ЗМІ, що начебто зігнорував запрошення від голови цього органу Турбйорна Яґланда
Анджей ДудаАнджей ДудаPAP/Jacek Turczyk

Президент Анджей Дуда повідомив, що збирається до Ради Європи, коли буде узгоджено і підтверджено термін такої поїздки. Це станеться ще цього року. Таким чином президент припинив спекуляції ЗМІ, що начебто він зігнорував запрошення від голови цього органу Турбйорна Яґланда.

У серпні президентський міністр Кшиштоф Щерський анонсував, що Анджей Дуда візьме участь у засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, що відбудеться в середині жовтня. Кілька днів тому з’явилася, однак, інформація, що президент не з’явиться на цьому заході.

Анджей Дуда пояснив сьогодні, що він має запрошення від Яґланда, однак остаточний термін його візиту до Ради Європи ще не визначений. Президент висловив здивування з приводу згаданих повідомлень ЗМІ і через те, що секретаріат Ради Європи надає неперевірену інформацію. «У дипломатії є певні звичаї. Зокрема, звичай полягає у тому, що у випадку, коли тривають попередні домовленості про зустріч, то, аби повідомляти, що вона відбудеться, її має бути підтверджено. З нашого боку такого підтвердження не було», - підкреслив Анджей Дуда.

Президент додав, що є чимало зустрічей, які плануються заздалегідь, але з різних причин не відбуваються у визначений термін. Голова Ради Європи запросив Анджея Дуду виголосити промову на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи ще у квітні. Тоді Турбйорн Яґланд перебував у Польщі з офіційним візитом.

Заплановане на 14 засідання передусім має бути присвячене найважливішим викликам, що постали перед Європою.

IAR/А.М.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти