Logo Polskiego Radia
Print

Польські лікарі хочуть заробляти більше

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 27.09.2016 17:40
Союз медичних професій представив свої вимоги міністру здоров’я Константи Радзівіллові
PAP/Tomasz Gzell

Тривають розмови міністра здоров’я Константи Радзівілла та представників Союзу медичних професій. Профспілківці вимагають збільшення фінансування галузі охорони здоров’я у Польщі, а також – підвищення заробітної плати. Перед зустріччю голова Загальнопольської профспілки лікарів Кшиштоф Букєль сказав, що політики не повинні давати обіцянок, якщо не можуть їх виконати:

«Усі політичні обіцянки повинні бути втілені в життя до 2019 року. Ми б хотіли почути, що фінансування галузі охорони здоров’я збільшиться до 2019-го. І що до цього року зростуть зарплати медичних працівників, причому не до такого рівня, який вказує міністр Радзівілл. Той рівень, що його пропонує міністр, це тільки фіксування бідності».

Союз медичних професій вимагає збільшення фінансування охорони здоров’я до 6,8% ВВП (тим часом, відповідно до реформи системи охорони здоров’я, яку представив міністр Константи Радзівілл, від 2018 до 2025 року фінансування цієї галузі повинно зрости до рівня 6% ВВП, тоді як нині це є рівень 4,38% ВВП).

Минулої неділі у Варшаві відбулася маніфестація медичних працівників.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти