Logo Polskiego Radia
Print

ЗМІ: Москва погрожує Україні ракетною атакою

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 30.11.2016 12:30
Росія пригрозила Києву ракетною атакою у разі проведення військових маневрів неподалік Криму
Wikipedia/Vitaly V. Kuzmin/CC BY-SA 3.0

Росія погрожує Україні ракетною атакою у відповідь на намір української армії провести ракетні маневри неподалік окупованого Москвою Криму. Про це повідомляє видання «Дзеркало тижня».

Раніше в українських військово-повітряних силах заявили, що маневри відбуватимуться 1-2 грудня і попередили авіакомпанії, аби ті не виконували авіарейси у цей час в авіапросторі України в тому регіоні.

У відповідь на ці плани 25 листопада Міністерство оборони Росії викликало на розмову українського військового аташе у Москві. 26 листопада йому вручили ноту протесту. 30 листопада «Дзеркало тижня» поінформувало, посилаючись на джерела в Міністерстві оборони України, що вночі з Москви надійшли відкриті погрози на адресу України.

«У разі проведення Україною ракетних маневрів у районі українсько-російського кордону в Криму Росія погрожує Києву ракетною атакою», - написало видання. Як мовиться у публікації, «російська сторона теж пообіцяла збивати українські ракети та атакувати українські ракетні системи».

Коментуючи ці повідомлення, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що згідно з міжнародним правом, повітряний простір Росії простягається до середини Керчинської протоки, що з’єднує Азовське і Чорне моря.

«Істерія Росії про те, що Україна, всупереч міжнародним угодам, односторонньо прийняла рішення про проведення ракетних маневрів у „суверенному повітряному просторі Російської Федерації” позбавлена здорового глузду», - сказав Турчинов.

IAR/PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти