Logo Polskiego Radia
Print

Операційна система Fedora Linux заборонена в анексованому Криму

PR dla Zagranicy
Halina Leskiw 07.09.2017 13:24
Розробники відкритого програмного забезпечення заборонили використовувати його на території півострова
www.volfoto.inf.ua

Розробники відкритого програмного забезпечення Fedora Linux заборонили використовувати його в анексованому Російською Федерацією Криму. За інформацією інтернет-видання «Крим.Реалії», про це вони написали 5 вересня в повідомленні користувачам про оновлену експортну угоду.

Розробники системи обґрунтували це рішення чинними правилами експортного контролю США, згідно з якими заборонено постачати програмне забезпечення для комп'ютерів до країн, що перебувають під санкціями.

Операційна система Fedora є одним із найпопулярніших дистрибутивів Linux. Це – вільне програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом. Будь-яка людина може завантажити з сайту Fedora Project операційну систему Fedora, використовувати й модифікувати її.

Згідно з указом екс-президента США Барака Обами від 19 грудня 2014 року «Про блокування власності певних осіб і заборону певних транзакцій щодо Кримського регіону України», яким були запроваджені санкції щодо Криму, забороненим є «експорт, реекспорт, продаж або постачання, прямо або опосередковано, будь-яких товарів, послуг або технологій зі Сполучених Штатів або особою Сполучених Штатів, де б воно не перебувало, до Кримського регіону України».

zaхіd.net / М.Ш.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти