Logo Polskiego Radia
Print

Тереза Мей виступає за збереження вільного ринку

PR dla Zagranicy
Anton Marchynskyi 28.09.2017 17:33
Мей остерігала від повернення до протекціонізму та ідей лівої опозиції, аби посилити контроль за ринком і скінчити з політикою затягування пояса
Тереза Мей у 2014 роціТереза Мей у 2014 роціwikimedia commons/Foreign and Commonwealth Office

Прем’єрка Великої Британії захищає вільний ринок і торгівлю без обмежень. У промові з нагоди 20-річчя отримання британським центральним банком незалежності від політиків Тереза Мей остерігала від повернення до протекціонізму та ідей лівої опозиції, аби посилити контроль за ринком і скінчити з політикою затягування пояса.

Очільниця уряду визнала, що криза 2008 року похитнула віру у вільний ринок, але переконувала, що спроби радикального втручання в економіку приречені на поразку, а у довшій перспективі вдарятимуть по найбідніших верствах населення. За словами британської прем’єрки, найліпшим прикладом є прогрес країн, котрі пройшли трансформацію від планової економіки до капіталізму.

Попри це, Тереза Мей вкотре заявила, що держава повинна мати знаряддя, аби могти активно втручатися в економічне життя країни. Вона попередила, що без сильної держави поглиблюється прірва між верствами, а у Великій Британії чимало людей має відчуття, що вони особисто не відчувають економічного розвитку своєї країни.

Під час партійної конференції, що відбулася минулими вихідними, лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін представив протилежну точку зору, переконуючи своїх слухачів, що надійшов час, аби переосмислити капіталізм наново. Він критикував «неоліберальні догми», що вони, за його словами, не спрацювали, бо протягом десятиліть замість вирівнювати шанси, вони поглиблювали різниці.

IAR/А.М.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти