Logo Polskiego Radia
Print

Пов'язані з Росією хакери хотіли прочитати переписки Порошенка

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 02.11.2017 18:47
У Росії гакери з Fancy Bear зосереджували увагу на діячах опозиції і журналістах. Їх цілями були Міхаіл Ходорковський і Алєксєй Навальний
Int

Гакери, що втрутилися в президентські вибори у США, мали більш загрозливі цілі. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на раніше неопублікований список цілей групи гакерів Fancy Bear.

Вони хотіли зламати поштові скриньки 4700 користувачів Gmail по всьому світу. «Від представника Папи римського в Києві до панк-рок групи Pussy Riot в Москві», - зазначає видання.

У США гакери намагалися зламати, принаймні, 573 поштові скриньки. Їх метою були, зокрема, верховні представники дипломатичної служби та збройних сил.

Метою гакерів були також повідомлення українських посадових осіб, активістів російської опозиції «і тисячі інших, цікавих для Кремля», - зазначає AP.

В Україні гакери з Fancy Bear намагалися зламати, принаймні, 545 облікових записів електронної пошти. Їх метою був президент Петро Порошенко і його син, кілька чиновників або колишніх міністрів, більше 20 нинішніх і колишніх депутатів.

Цей список - це «найдокладніший до цих пір кримінальний доказ» зв'язків між гакерами і урядом Росії.

PAP/Д.Ю.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти