Logo Polskiego Radia
Print

Янукович відмивав гроші через литовський відділ шведського банку

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 27.02.2019 13:46
Як встановили журналісти, колишній президент України використовував литовський відділ «Swedbank-у» для відмивання грошей
Wikipedia/Igor Kruglenko

Литовські слідчі журналісти встановили, що через литовський відділ шведського банку «Swedbank» «відмивалися» гроші колишнього президента України Віктора Януковича. Про це написав литовський портал 15min.lt., який разом зі шведським каналом STV вів журналістське слідство у справі грошей Януковича.

Як встановили журналісти, у 2004-2014 роках колишній президент України отримував гроші з цього рахунку. Журналісти стверджують, що гроші потрапляли до Януковича через офшорну фірму, на яку був відкритий банківський рахунок. Частина грошей була «замаскована» як гонорари за книжку, яку написав Віктор Янукович. Українська влада, однак, вважає, що це могли бути хабарі для Януковича. Загалом, через рахунок пройшло понад 3,5 мільйона євро, але, як вважають слідчі журналісти, суми, які «відмивалися» у литовському відділі «Swedbank-у» могли бути більшими.

Центральний банк Литви не коментує результатів слідства, його представники, однак, запевняють, що готові надати допомогу у слідстві. Представники «Swedbank-у» відмовляються коментувати справу.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти