Logo Polskiego Radia
Print

Польща не відмовляється від Фінансового пакту

migracja
Administrator Administrator 13.01.2012 13:13
Міністр Міколай Довґєлєвич: Розмови тривають. Пізніше ми вирішимо, чи приступити до пакту, чи ні

Всупереч пресовим повідомленням, що польський прем’єр-міністр планує не приступати до Фінансового пакту, над яким працює Європейський Союз, уряд запевняє, що рішення досі не прийнято, а переговори тривають.

У проекті угоди не взято до уваги польської пропозиції, щоб у зустрічах і самітах єврогрупи брали участь також представники держав з-поза єврозони.
У четвер із закликом не приєднувати Польщі до нового фіскального союзу до прем’єр-міністра звернулися депутати опозиційної партії Право і справедливість. Дональд Туск, який висловлювався негативно про цей проект, наголошував, що про поразку країни говорити не можна, бо переговори надалі тривають. Міністр у європейських справах Міколай Довґєлєвич на запитання про плани відмовитися від угоди відповів, що уряд такої можливості не розглядає: «Йдуть розмови, а наші пропозиції будуть розглядатися на саміті 30 січня – сказав міністр. – Пізніше ми вирішимо, чи приступити до пакту, чи ні». Між іншим, про фінансову угоду наступного тижня, у четвер, прем’єр-міністр Дональд Туск розмовлятиме у Римі з керівником італійського уряду Маріо Монті.

Міжурядова угода, над якою працюють країни ЄС, стосується більшої бюджетної дисципліни. На це пристали у грудні всі учасники Співтовариства крім Великобританії.

Н.Б.

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти