Logo Polskiego Radia
Print

Будуть офіційні розмови про повернення уламків літака Ту-154 М до Польщі

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 18.05.2012 14:39
Міністр юстиції Польщі Ярослав Ґовін зустрівся із російським міністром юстиції. Підписано, зокрема, угоду про децентралізацію співпраці цивільних судів обох країн

Польща хоче повернути уламки літака Ту-154 М. Про це російського міністра юстиції Алєксандра Коновалова поінформував польський міністр юстиції Ярослав Ґовін.

Голови відомств зустрілися у Санкт-Петербурзі на ІІ Міжнародному юридичному форумі. Під час зустрічі, що стосувалася юридичної співпраці Польщі та Росії, порушено тему повернення до Польщі уламків літака Ту-145 М, який 10 квітня 2010 року розбився неподалік Смоленська. Ярослав Ґовін поінформував Алєксандра Коновалова про те, що польська сторона готується до офіційних розмов про перевезення літака до Польщі. Впродовж двох років російська сторона заявляє, що уламки літака – це доказ у розслідуванні, тому машина зможе повернутися до Польщі після того як слідство завершиться.

У Петербурзі підписано теж договір про співпрацю польських і російських цивільних судів. Це означає, що співпраця буде відбуватися без посередництва центральної влади, тобто міністерств юстиції обох країн. Польща – це перша країна, з якою Росія підписала такий договір. Польща хоче ще децентралізувати співпрацю у кримінальних справах, але Росія на це поки що не готова.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти